Polityka prywatności (obowiązująca do 24.05.2018)
§1. Wstęp

Niniejsza polityka prywatności stanowi integralną część regulaminu Serwisu internetowego zlokalizowanego na stronie dobrykredyt.co.pl, a definicje zamieszczone w tym regulaminie mają także zastosowanie poniżej.

§2. Zasady ogólne
  1. Prywatność osób fizycznych korzystających z Serwisu internetowego dobrykredyt.co.pl podlega ochronie prawnej na podstawie:
    - ustawy z dnia z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 833 ze zm., zwanej dalej ustawą o ochronie danych osobowych)
    - ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.)
    - ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. – Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. Nr 171, poz. 1800 ze zm.)
  2. Administratorem danych osobowych podawanych w formularzu udostępnionym w Serwisie internetowym jest AJA MEDIA Sp. z o.o., ul. Zygmunta Krasińskiego 29/9, 40-019 Katowice, KRS 0000576555, REGON 362516186, NIP 9542758519
  3. Administratorem danych osobowych przekazanych właściwemu Partnerowi w ramach zawartej z nim przez Administratora serwisu umowy jest Partner
  4. Użytkownik udostępnia swoje dane osobowe dobrowolnie i w zakresie zgodnym z wyrażonymi zgodami
  5. Administrator Serwisu przekazuje dane osobowe Użytkownika tylko i wyłącznie Partnerom w celu zawarcia i wykonywania postulowanej przez Użytkownika umowy. Wyjątek stanowią okoliczności określone w art. 23 i 31 Ustawy o ochronie danych osobowych
  6. Administrator Serwisu przedsięwziął wszelkie konieczne środki bezpieczeństwa zmierzające do zabezpieczenia podanych danych osobowych przed nieautoryzowaną zmianą, ujawnieniem bądź zniszczeniem przez osoby trzecie. W szczególności dostęp do danych mają jedynie upoważnieni pracownicy Administratora serwisu, którzy są zobowiązani do zachowania tych danych w tajemnicy. Zbiór danych osobowych użytkowników serwisu (potencjalnych klientów) służyć może do tworzenia bazy danych i jest traktowany jako baza danych osobowych, a jej przetwarzanie podlega zgłoszeniu do rejestru prowadzonego przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych
§3. Polityka cookie
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator Serwisu
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    - dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb
    - tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
    - utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika
  6. w ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    - "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu
    - pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu
    - "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu
    - "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.
    - "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej)
  8. Administrator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http:// http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej

Nota prawna: Prawa autorskie do treści §3 niniejszej polityki prywatności, dotyczącego polityki cookies przysługują w całości IAB Polska. Więcej informacji na: http://wszystkoociasteczkach.pl/.

§4. Postanowienia końcowe

Administrator Serwisu zastrzega sobie prawo do zmiany Polityki prywatności i udostępnienia nowej wersji na stronie http://dobrykredyt.co.pl/polityka-prywatnosci.htm. Wprowadzone zmiany nie mogą jednak ograniczyć zakresu ochrony Użytkownika, w inny sposób naruszać bezpieczeństwa jego danych osobowych, ani w żaden sposób naruszać jego praw nabytych.

Tak, zgadzam się.
Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony. Dzięki nim możemy oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności. Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies?
Dlaczego nas
opuszczasz?
Dziękujemy za Twój poświęcony czas.
Przykro nam, że nasza oferta nie spełniła Twoich oczekiwań. Mamy nadzieję, że w przyszłości do nas powrócisz.